وبلاگ رسمی تفسیر طاهر

آموزش‌های کاربردی

وبلاگ رسمی تفسیر طاهر

آموزش‌های کاربردی

در تلاشیم آموزشهای متنوع و کاربردی را به صورت رایگان در اختیار شما کاربران و مخاطبان گرامی بگذاریم و از تمام افرادی که علاقه مند هستند که مهارت نویسندگی را نیز به مهارتهای قبلی خود اضافه نمایند، استقبال می نماییم و در همین راستا؛ مطالب آموزشی آنها را با نام و مشخصات خودشان به رایگان در این قسمت بارگذاری می نماییم.

آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
نویسندگان

ویروس شناسی

سه شنبه, ۲۰ اسفند ۱۳۹۸، ۰۱:۰۶ ب.ظ

این مطلب آموزشی که درباره "شناخت ویروسها و راههای مقابله با ویروس کرونا" می باشد، از دکتر یحیی حسن پور به دست ما رسیده که از ایشان تشکر می نماییم.

ویروس چیست؟
ویروس ها کوچکترین ذرات پاتوژن pathogen ( آسیب زننده -  بیماری زا ) بوده که در دو دسته ی ویروس های حاوی  DNA و ویروس های حاوی RNA طبقه بندی می شوند.

ویروس ها دارای سه ویژگی زیر می باشند؛
الف) دارای یک ژنوم ( DNA یا RNA ) بوده که توسط یک لایه ی پروتئینی به نام کپسید ( Capsid) پوشیده شده است.
ب) ممکن است در خارج از کپسید نیز لایه ای دیگر به نام پوشش ( Envelope ) ساختار ویروس را دربر گیرد که جنس این لایه از لیپوپروتئین می باشد و منشا آن سلول میزبان است.
ج) ویروس ها - بر خلاف باکتری ها - فاقد ساختارهای لازم ( ریبوزوم، میتوکندری، شبکه آندوپلاسمیک و ...) برای متابولیسم و همانندسازی هستند و به همین دلیل آن ها همیشه باید در داخل سلول میزبان همانندسازی کنند و بنابراین جز انگل های اجباری داخل سلولی محسوب می شوند.

ویروس ها از طریق رسپتور ( گیرنده ) به سلول میزبان متصل شده که این مرحله "اتصال" نام دارد. پس از اتصال، ویروس وارد سلول میزبان می شوند که به آن مرحله "نفوذ" گویند. پس از مرحله نفوذ و در مرحله ی "پوشش برداری"، نوکلئیک اسید برهنه ویروس آزاد می شود که در این مرحله ویروس پس از پوشش برداری از روی اسید نوکلئیک خود، بیان ژن و همانند سازی را انجام می دهد. در مرحله ی پایانی ویروس های جدیدی تشکیل شده و سلول میزبان را ترک کرده و وارد سایر سلول ها شده و یا از طریق مختلف وارد سلول های افراد سالم دیگر می شوند.

خانواده ی ویروس کورونا از دسته ی ویروس های حاوی RNA می باشد که دارای پوشش و ساختمان ژن های تک رشته ای خطی است. در سال 2019 نوع جدیدی از این خانواده در ووهان چین مشاهده شد که تا کنون مشاهده نشده بود. گفته می شود جهش ژنتیکی دلیل بوجود آمدن این فرزند جدید در این خانواده است.

 


راه های ابتلا به ویروس کورونا:

الف) تماس مستقیم با شخص آلوده به ویروس از قبیل؛ دست دادن و روبوسی کردن و استفاده از وسایل شخص بیمار

ب) انتقال توسط عطسه و سرفه و قطرات تنفسی فرد آلوده در روی سطوح مختلف و قرار گرفتن افراد سالم در معرض آن ها ( این ویروس حدود 48 تا 36 ساعت بر روی سطوح زنده می ماند).


راه های پیشگیری:

الف) شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون و استفاده از مواد ضد عفونی کننده ی دست.

ب) استفاده از سبزیجات و میوه های تازه حاوی ویتامین C و سایر ویتامین ها

ج) پخت کامل غذاها و عدم استفاده از غذاهای آماده در این شرایط خاص.

د) ضدعفونی کردن سطوح مختلف مورد استفاده ی افراد خانواده با استفاده از مواد ضدعفونی کننده.

ه) عدم خروج از خانه ؛ مگر در شرایط خاص و استفاده از ماسک در صورت لزوم.

ی) ضدعفونی کردن سطوح مختلف و مورد استفاده ی عمومی از قبیل؛ اتوبوس ها و مترو و آسانسورها و ...

یادمان باشد که ؛ همیشه پیشگیری آسان تر از درمان است.

 

 

                                                                                                 نگارش؛  دکتریحیی حسن پور بختیاری

  • مهدی طاهری کرچگانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی